Climate Camp Sweden
Climate Camp Sweden 2017

Mellan den 3 och 7 augusti 2017 samlades 100 tals personer på Hisingen i Göteborg för att tillsammans skapa Climate Camp Sweden. Under fem dagar diskuterades och samtalades det om hur vi tillsammans skapa en fossilfi och rättvis värld. Programpunkterna under lägret täckte in områden kring:

  • Intersektionalitet
  • Det ekonomiska systemet
  • Problmen med fossilgas
  • Klimaträttvisa
  • Aktionsstrategier
  • Aktionsträningar

Det slutade dock inte vid samtal utan deltagarna skred också till aktion för att kräva en fossilfri och rättvisa framtid.

Genom en demonstration över Älvsborgsbron samtidigt som det skedde en kajakaktion på Göta älv krävdes det att Ibrahim Baylan ser till att stoppa koncessionen för fossilgasterminal GO4LNG — klimatrörelsen säger NO2LNG!

Genom vår demonstration och aktion nådde vi tillsammans ut med vårt budskap — och varken Swedegas eller Ibrahim Baylan kan ha missat våra krav. Rapportering om lägret och protesterna har till exempel skett i

Så vad händer härnäst? Hur kan jag engagera mig vidare?

Det finns många sätt du kan engagera dig nu, mot fossilindustrin och för ett klimaträttvist samhälle för alla.

På lägrets sista dag sammanställde vi en lista över saker som sker framöver, där du kan delta för att föra kampen vidare. Här är de i tidsordning:

Mellan den 22 och den 27 augusti kommer den direktsända dokumentär Disobedience Live att pågå. Här får du följa fyra aktivister som kommer att delta i Ende Gelände.

Vill du ordna en visning av dokumentären? Då hittar du mer information här

Under flera dagar kommer tusental aktivister att samlas i Rehnlandet, Tyskland, för att tillsammans delta i en massaktion mot de kolgruvor som finns där.

Läs mer om hur du kan delta här

Vill du veta hur du kan engagera dig med oss mot utbyggnaden av fossilgas? Kom och häng med Fossilgasfällan! Alla är välkomna, oavsett tidigare erfarenheter och engagemang. Vi svarar på dina frågor och har det trevligt.

Attenda Facebook-eventet så kommer fler uppdateringar om tid och plats för hänget snart att komma.

Power Shift Sverige är en konferens – av unga, för unga. I år äger den rum i Östersund och temat är hållbar konsumtion.

Läs mer på hemsidan

Under den här dagen kommer aktioner att ske mot smutsiga och orättvisa fossilprojekt och istället förespråka en klimaträttvis värld.

Mer information hittar du här.

IPCC, FN:s klimatpanel, kommer att hålla ett författarmöte i Malmö den 23 – 27 oktober inför en rapport om global uppvärming på 1.5 grader.

Detta är ett utmärkt tillfälle att organisera kring!

Under en dag samlas EU länder att samlas för ett toppmöte med fokus på rättvisa jobb och tillväxt.

Detta är ett ypperligt tillfälle för organisering och det börjar redan hända saker. Håll utkik!

Klimatriksdagen är en folkriksdag som vill lyfta upp klimatfrågan inför valet. Här finns det mängder med saker att göra, antingen som volontär eller för att hålla frågorna vid liv hela vägen fram till valet.

Kolla in hemsidan så hittar du sätt att engagera dig.

Dessutom finns det fyra orgasationer som initierade Climate Camp Sweden. Du kan läsa mer om dem och bli medlem eller skriva under deras namninsamlingar här:

Fossil Free Sverige är divesteringskamapanjen som vill få olika institutioner att göra det moraliskt rätta — divestera ur kol, olja och gas!

Här på hemsidan kan du läsa mer om hur du kan engagera dig för att få en institution att divestera eller starta en egen kampanj.

Fossilgasfällan är den fristående Göteborgslokala kampanjen som vill stoppa bygget av fossilgasterminalen GO4LNG som vill öka importen av fossilgas till Sverige. Vi säger NO2LNG!

Här kan du skriva under namninsamlingen för att stoppa terminalen, men också hitta olika sätt att engagera dig mot fossilgas.

Jordens Vänner är en partipolitiskt och religiöst obunden icke vinstdrivande organisation som arbetar för miljö och solidaritet. Organisationen verkar för en rättvis fördelning av jordens resurser, för fred samt ett ekologiskt hållbart och mänskligt samhälle där djur omfattas av hänsyn, medkänsla och respekt.

Här hittar du information om hur du kan bli medlem i Jordens Vänner

Fältbiologerna är Sveriges största ideella förening för natur- och miljöintresserade unga och har sedan 1947 har vi format både miljödebatten och nya generationer av miljösmarta medborgare.

Här hittar du information om hur du kan bli medlem i Fältbiologerna